Langzaamaan groeide het idee er een BBQ van te maken. Uitnodigingen werden verstuurd, voorbereidingen gemaakt, vlees en drank werd aangekocht. Wegens het slechte weer moest wel worden uitgekeken naar een andere locatie. Svea probeerde iedereen te verwittigen en vroeg Erik om een mail rond de sturen met de wijzigingen… iets dat hij natuurlijk vergeten was.

Svea, Iris en Veerle (en waarschijnlijk nog enkele anderen) hadden het idee opgevat om eens gezellig met de club samen te komen bij een hapje en een drankje.

Zodoende stonden enkele mensen aan de verkeerde locatie. Gelukkig kon het snel worden rechtgezet.

Iedereen werd verwelkomd met een hapje en een drankje. De gesprekken kwamen los en ondertussen werden de BBQ’s aangestoken zodat men beginnen met de voorbereidingen van het eten. Natuurlijk gingen de gesprekken ook over de gasttrainers en hoe het ginder was. Erik had een ‘milde’ chilisaus meegenomen van ginder om enkele te laten proeven. Nadien bleek de milde saus echter heel pikant te zijn … ?.

Svea gaf enkele richtlijnen door om alles ordentelijk te laten verlopen. Iedereen kon voldoende eten, het smaakte prima. Toen Erik nog een stukje kip vroeg kwam Koen het persoonlijk brengen. Het zag er overheerlijk uit. Erik nam er een behoorlijke hap uit en ja …. Brandend heet. Bij wijze van spreken sloegen de vlammen uit zijn oren. Enkele ‘lieve ouders’ hadden er behoorlijk wat van zijn eigen saus opgedaan …. Boontje komt… zeggen ze dan ?. Practical jokes, moet kunnen.

Alvorens aan het dessert te beginnen kwamen enkele mededingen. Met een brandende mond begon Erik. Een korte schets over de club, enkele bedankingen en de laureaten van de fotowedstrijd werden bekend gemaakt. Lore De Peuter kaapte de eerste prijs weg en kreeg het lidgeld terugbetaald.

Jarigen van deze dag werden ook in de bloemetjes gezet, er stonden toch bloemen genoeg, dus nam Erik er enkele uit de rekken, tot groot jolijt van de aanwezigen. Uiteraard was dit op voorhand afgesproken met Iris, en werden de bloemen betaald. Erik zou deze nooit stelen … of toch niet waar Iris bij is.

Svea nam het woord over. Zij bedankte de mensen die meehielpen om dit feest te organiseren met een ontbijtmandje. Een van de ouders die voor het dessert zorgde werd uitgeloot en kreeg een bloemstukje als bedanking.

Ondertussen viel het Erik in dat hij nog iemand vergeten was te bedanken … Mieke, die altijd achter hem staat. Is het niet om hem te steunen, dan is het om op zijn kop te kloppen, maar ze staat altijd achter hem ?.

Het dessert was een verrassing voor iedereen. De mama’s (en misschien ook de papa’s) hadden voor dessert gezorgd. Verse fruitsalade, cakes, taarten, pannenkoeken, chocomouse, …. Gewoon te veel om op te noemen. En het mag worden gezegd, de mama’s en papa’s kunnen bakken. Dat was ook te merken aan de volle borden dessert die men nuttigde. Wout Schepens zorgde voor de live sfeermuziek op de toetsen. Een ster in wording kregen we te horen.

De leden hadden gezorgd voor de muziek en sfeerverlichting. Door middel van een pc en spotify werd voor ambiance gezorgd. Hoe fouter de muziek, hoe meer er gedanst werd. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes. Omstreeks 01u30 werd er afgesloten. Plannen voor een volgende editie werden gemaakt.