Einde seizoen 2022-2023

Einde seizoen 2022-2023

Het sportseizoen loopt weer stilaan op zijn einde. Zoals gebruikelijk laten wij even de regeling voor de rest van het sportjaar weten:

  • Eerste en tweede groep stoppen op vrijdag 16 juni.
  • Voor de derde groep is er in juni enkel les op woensdagen, laatste les is woensdag 14 juni. Wie dit wil kan op vrijdagen trainen te Lokeren of te Laarne.

Wij wensen iedereen een prettige vakantie toe en hopen jullie terug te zien op vrijdag 1 september.

Examens mei 2023

Examens mei 2023

Zoals elk jaar kunnen onze leden op het einde van het sportseizoen tonen wat ze het afgelopen sportjaar hebben geleerd en zo een volgende gordel behalen. Daar we heel wat instroom hadden, werden er dus ook heel wat examens afgenomen.

Deze examens gingen door op vrijdag 19 mei en woensdag 24 mei. De uitreiking van gordel en diploma vond plaats op vrijdag 26 mei. Tot onze spijt was niet iedereen aanwezig om zijn/haar gordel in ontvangst te nemen.

Met groot genoegen kunnen wij zeggen dat 35 van onze leden slaagden in hun opzet en zich de trotse bezitter van een volgende gordel mogen noemen.

Laatste competitietraining seizoen 2022-2023

Laatste competitietraining seizoen 2022-2023

Zaterdag 20 mei ging de laatste competitietraining van dit seizoen door. Een twaalf gemotiveerde judoka’s uit diverse clubs namen deel. Het doel van deze trainingen is judoka’s uit diverse clubs te laten samen trainen.

Bruce Descender had de leiding en werkte vooral rond kumikata en de transitie van rechtstaand naar grond. Eveneens leerde Bruce de deelnemers hoe te reageren als je zelf op grond terecht kwam. Uiteraard voorzag hij ook voldoende mogelijkheden om deze technieken uit te testen in randori vorm.

Wie niet aanwezig was had ongelijk, super les, dank je Bruce

Wij proberen asap de competitietraining kalender voor volgend seizoen op te maken.

Clubuitstap Bobbejaanland

Clubuitstap Bobbejaanland

Zondag 14 mei ging onze jaarlijkse clubuitstap door. Deze maal werd gekozen voor een dagje Bobbejaanland. 52 personen schreven zich in om deel te nemen.
We hadden enorm geluk met het weer. Zalig warm en stralende zon.

De groep samenhouden was onmogelijk. de jongsten en de ouderen wilden andere attracties doen, dus werd de groep maar gesplitst in twee of drie. Lunchen deden we wel samen in openlucht.

Erik wist dat je in het park dopjes van Cola kon ruilen tegen snoep (wie hem niet snapt moet volgend jaar maar meegaan).

Het viel wel op dat enkele attractie in storing gingen toen we stonden aan te schuiven …. geen idee of het een technische storing was of als het onze fout was 🙂

Foto’s en sfeerbeelden zijn hieronder te vinden.

Training met Marnix Vangheluwe

Training met Marnix Vangheluwe

Woensdag 10 mei kregen onze leden van de eerste en tweede groep les van Marnix Vangheluwe. Marnix is de hoofdtrainer van JC Gent Drongen en een bekend gezicht bij ons in de club.
De opwarming gebeurde op een speelse manier, maar iedereen deed mee en dat was de bedoeling. Marnix zit niet verlegen om diverse spelvormen te geven in zijn lessen. Van ‘apenspel’, over ‘krokodillen pesten’ en ‘smurfendorpspel’, zijn ganse fantasie passeerde de revue. Uiteraard werd er ook techniek gegeven. Iedereen moest zijn aandacht bij de les houden, anders zwaaide er wat :-). Na amper drie minuten wist Marnix al de namen van enkele van onze leden … rara hoe zou dat komen?

Ter gelegenheid van deze training werden ook andere clubs uitgenodigd, maar slechts één club stuurde leden.

Na de lessen kreeg Marnix een mooie fruitmand als bedanking, iedereen tevreden.

Examens voor graadsverhoging

Examens voor graadsverhoging

Woensdag 24 mei nemen wij examens af voor onze leden van de 2de en 3de groep. De examens bij leden van de eerste groep zullen worden afgenomen tijdens de training van 17 mei.

Op woensdag 24 mei is er GEEN TRAINING voor de eerste en tweede groep. De training in groep 3 gaat WEL DOOR.

Wie wenst deel te nemen aan de examens kan zich inschrijven via deze link. Denk eraan dat ja aan de algemene voorwaarden moet voldoen om deel te nemen.

Veel succes.

Goud voor Achilleas op judotornooi van Deinze

Goud voor Achilleas op judotornooi van Deinze

Zaterdag 6 mei slaagde Achilleas erin om al zijn kampen te winnen met ippon en zo de gouden plak te veroveren op het prestigieuze judotornooi van Deinze.

Achilleas kampte in de categorie U18 tot 73 kg.  Achilleas won niet alleen de kampen maar liet ook mooi judo zien. Meteen mocht hij ook nog 3 punten voor 1ste dan op zijn kaart bijschrijven.

Familietraining

Familietraining

Op vrijdag 17 maart konden de ouders (en familieleden) even proeven van de sport die hun kind had gekozen. De trainingen van de eerste en tweede groep werden aangepast zodat de deelnemers een impressie kregen van de judosport. Spelvormen, lichte fysiekoefeningen en techniek kwamen aan bod. nadien kom men zich even uitleven bij de ‘randori’, de oefengevechten. Svea, Ewout en Ginny zorgden dat alles in goede banen liep. Aan de reacties konden wij merken dat de deelnemers genoten van deze ‘confrontatie’ met hun kroost.

Paastraining

Paastraining

Vrijdag voor de paasvakantie, hoe kun je deze beter beginnen met een heuse ‘Paastraining’. Svea had voor de eerste twee groepen opnieuw een ludieke ‘Paastraining’ uitgewerkt. Alle spelvormen waren in het paasthema. Om de sfeer er nog beter in te krijgen werden ‘paaskonijn oren’ verdeeld onder de leden. Eveneens werd er met de blaze pods gewerkt in plaats van gewone loopwedstrijden. Vooral als het donker was kwam de sfeer tot uiting.

Voor de gelegenheid hadden we 10 kg paaseitjes voorzien om te verdelen onder onze leden. Maar daar moesten ze natuurlijk iets voor doen. Vooral het coördinatiespel met lepel en paaseitje kon op heel wat bijval rekenen bij onze leden.

Jeugdontmoeting van Zelzate

Jeugdontmoeting van Zelzate

Zaterdag 11 maart ging de jeugdontmoeting van Zelzate door. In een mum van tijd was het tornooi volzet. Meer dan 300 jeugdige judoka’s van binnen- en buitenland kwamen samen om met elkaar te kampen.

Wij konden 15 deelnemers afvaardigen. Svea en Ewout namen de taak van coach op zich.
Onze leden deden hun best en kampten fair. Sommige kampen werden verloren maar een groot deel werd gewonnen. Leden die voor de eerste maal deelnamen kregen voldoende begeleiding van de coaches. Sommige ouders waren ook onder de indruk van de ontspannen sfeer er heerst op een judo tornooi, alles behalve agressief.

Na afloop hadden de coaches enkel lovende woorden voor de inzet en fairplay van de deelnemers.