Opschorten van trainingen – update

Opschorten van trainingen – update

Wegens stijgende covid-19 besmettingen in Lochristi heeft de gemeente besloten om alle sportieve activiteiten nog langer te schrappen tot de volgende evaluatie.

Momenteel mogen de jongeren tot 12 jaar niet trainen tot en met 13 december.
Vanaf 12 jaar mag er nog niet worden getraind tot en met 3 januari 2021.

Ook buitenactiviteiten zijn niet toegelaten.

Onze excuses hiervoor

Opschorten van trainingen

Wegens stijgende covid-19 besmettingen in Lochristi heeft de gemeente besloten om alle sportieve activiteiten, zowel binnen als buiten) te schrappen tot en met 11 november.

Concreet wil dit zeggen dat er momenteel geen training is.


Onze excuses hiervoor

Afstandstrainingen

Afstandstrainingen

Begin dit seizoen konden we even trainen, zijnde mits de corona maatregelen in acht te nemen. Om dit te kunnen doen werd besloten om te trainen op afstand. De club heeft diverse attribuuten aangekocht om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Handen werden regelmatig ontsmet, de matten werden voor en na de training ontsmet en de afstand werd bewaard.

Hoe het er aan toe ging kun je hieronder zien.

 

Twee nieuwe aspirant initiators

Twee nieuwe aspirant initiators

Vanaf september ging er in de budozaal van sporthal ’t Veerleveld een cursus aspirant initiator judo door. Deze werd, onder toezicht van de Vlaamse Trainersschool, gegeven door Erik Van Isacker, onze hoofdtrainer. 21 deelnemers schreven zich in maar iemand moest afhaken wegens covid-19 besmetting in de vriendenkring.

Deze instapcursus omvatte 16 lesuren waarin de deelnemers leerden hoe je basistechnieken kunt aanleren aan jongeren of beginnelingen. Erik toonde diverse manieren van aanbrengen en gebruikte uiteraard ook de educatieve judomatten die de club enkele maanden geleden aankocht.

In het begin was er wat schroom bij sommigen, maar al snel verdween deze en werd de groep losser. Wie Erik kent weet dat er al eens kon gelachen worden, een grap is nooit weg.

Om zo weinig mogelijk besmetting met covid-19 te voorkomen werden de matten op voorhand ontsmet, werden de handen regelmatig ontsmet en droegen de deelnemers mondmaskers.

Afgelopen zaterdag was de laatste cursusdag en kregen de deelnemers te horen of ze al dan niet geslaagd waren. Niemand kreeg een slecht rapport, allen kunnen doorgaan naar een volgende cursus.

Van onze eigen club waren er ook twee deelnemers, Stefan De Schryver en Senne Drieghe. Ook zij behaalden met glans het attest.

Provinciaal kampioenschap Seniores 2020

Provinciaal kampioenschap Seniores 2020

Zaterdag 10 oktober ging het Provinciaal kampioenschap Seniores door te Kruisem. Wegens Covid-19 ging het kampioenschap door onder strikte maatregelen. Publiek was niet toegelaten, iedereen moest in zijn eigen groep blijven, handen en materiaal werden voor en na elke kamp ontsmet en het dragen van een mondmasker was verplicht, behalve tijdens de kampen. Daarenboven moest iedereen die gedaan had met kampen de zaal verlaten en mochten er geen handen worden geschud.

Omdat we maar amper konden trainen schreven zich maar twee van onze leden in, Svea Van Isacker en Senne Drieghe namen deel. 

Senne kon het jammer genoeg niet waar maken en moest zich tevreden stellen zonder podiumplaats. Svea slaagde erin om een bronzen medaille te bemachtigen.

Proficiat

Examens 9 oktober 2020

Examens 9 oktober 2020

Vrijdag 9 oktober werden er voor een beperkte groep examens afgenomen. Deze leden gingen normaal gezien examen afleggen eind vorig seizoen, maar wegens corona kon dit niet doorgaan. Dan werd er beslist om deze examens af te nemen begin dit sportjaar. Zes van onze jongste judoka’s namen deel, allen slaagden.

De Schryver Lauren, De Schryver Lauren, Vanier Carlotta, Vandewalle Jakob, De Stercke Daan en Maes Thor slaagden voor het examen 6de kyu.

Proficiat

Trainingen vanaf 14 oktober

Waarvoor werd gevreesd, is opnieuw werkelijkheid geworden. De regels om te sporten worden opnieuw verstrengd. 

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft vandaag, 12 oktober, de Corona-veiligheidsrregels voor indoorsporten verstrengd.

Vanaf woensdag 14 oktober geldt ‘code oranje’ voor de zaalsporten waarbij het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar. Leidraad ‘code oranje’ zal op de website van Sport Vlaanderen vanaf maandag 12 oktober online staan vanaf 18h00 u.

Wij willen alvast niet opnieuw stilvallen. Vanaf woesdag 14 oktober gaan de trainingen door onder strikte corona maatregelen en zonder contact (voor de leden vanaf 12 jaar).

De trainingen zullen een mix omvatten van uchi komi (met afstandsrekkers) en krachtoefeningen. Enkel op deze manier kunnen wij voldoen aan de striktere corona maatregelen. De kleedkamers en douches zullen niet kunnen gebruikt worden. Regelmatig ontsmetten van de handen blijft verplicht.

Wij rekenen op uw begrip voor deze ongewone situatie.

Enkel leden met een geldige vergunning zullen worden toegelaten op de mat.

Fotowedstrijd 2020

Fotowedstrijd 2020

Ook dit jaar organiseerden wij een fotowedstrijd onder onze leden. Net als bij vorige edities kon je een judogi winnen of kreeg je het betaalde lidgels terugbetaald. Desondanks moesten wij vaststellen dat maar heel weinig leden deelnamen dit jaar (andere jaren daalde het aantal deelnemers ook altijd). Daar er zo weinig interesse is werd besloten om deze wedstrijd niet meer te organiseren.

Vanuit de deelnemers werden twee winnaars gekozen door een fotograaf. Deze kregen op woensdag 10 oktober hun prijs in ontvangst:

Carlotta Vanier won de tweede prijs en kreeg een judogi

Senne Drieghe werd laureaat en kreeg het betaalde lidgeld terug.

 

Terugbetaling stage Mallorca

Wegens covid-19 kon de stage niet doorgaan en werden de vluchten geschrapt.

Als compensatie kregen wij een voucher van de luchtvaartmaatschappij. Daar waren wij niet mee akkoord en drongen sterk aan op terugbetaling van de tickets.

Vandaag werd het geld eidelijk terug gestort, minus € 30,00 per stoel (reservatie of administratie kosten).

Het teruggestorde bedrag werd onder de deelnemers verdeeld en teruggestort.

Wat Portugal betreft heb ik een mondeling akkoord tot terugbetaling (ze willen niets op papier of mail zetten).
De terugbetaling zou wel nog enkele maanden kunnen duren.

wordt vervolgd …