Jullie waren weer fantastisch dit seizoen

Jullie waren weer fantastisch dit seizoen

Het was een druk seizoen dat voorbij is gevlogen. Alle activiteiten die we deden, tornooien waaraan wij deelnemen en thematrainingen die werden georganiseerd en gasttrainers die op bezoek kwamen maakten er een leuke bedoening van.

Het trainerscorps amuseerde zich enorm, we merkten dat ook alle deelnemers het naar hun zin hadden. Hieronder een terugblik op het afgelopen seizoen.

Jullie waren fantastisch!

We gaan er even uit maar hopen iedereen terug te zien vanaf 4 september.

Vanaf dan zijn er opnieuw initiatielessen voor personen die interesse hebben voor de judosport.

Meer informatie zal in de loop van augustus volgen.

ijsjes !

ijsjes !

Vrijdag 14 juni was alweer de laatste training van dit seizoen. Als afsluiter voorzagen wij ijsjes voor iedereen. Met dit prachtige weer (16 graden en regen) was het een welkome verfrissing.

We wensen iedereen succes met de schoolexamens en hopen dat jullie een mooie vakantie hebben.

Wij gaan terug van start op woensdag 4 september.

Clubuitstap Bellewaerde

Clubuitstap Bellewaerde

Onze jaarlijkse clubuitstap was een waterige editie. Door het slechte weer kwamen ook minder mensen opdagen als gewoonlijk. Het grote voordeel was dan weer dat we bijna nergens moesten aanschuiven.

In de voor middag viel het weer goed mee, enkel tussen 14u en 15u moesten wij wat regen verdragen. Toch trokken onze jongeren het zich niet aan en genoten met volle teugen van de, soms natte, attracties.

Wie meeging moest natuurlijk de grappen van Erik verdragen. Zo werden de jongeren wijsgemaakt dat je een ijsje kreeg als je een leeg blikje kon inleveren ….:-)

Uiteraard kregen al onze jonge deelnemers een ijsje. Met dit ‘warme weer’ zeker een aanrader.

Examens voor graadsverhoging

Examens voor graadsverhoging

Woensdag 29 mei namen wij opnieuw examens af bij onze leden. Wie voldoende trainingen had en de leerstof beheerste kon zich aanbieden op ons digitale platform.

Vijf van onze trainers namen de examens af. Bijna iedereen slaagde onmiddellijk, slechts vijf deelnemers moesten gedelibereerd worden, zij kunnen pas over een jaar examen afleggen.

We merkten dat velen onze technische video’s hadden bekeken om zich voor te bereiden op het examen.

Vrijdag 1 juni werden dan de diploma’s en gordels uitgereikt onder leiding van Ginny.

We zagen vooral stralende gezichten bij het ontvangen van de nieuwe gordels.

Renshinkan tornooi van Mallorca

Renshinkan tornooi van Mallorca

Dit weekend gingen we met enkele leden van de club op tornooi te Mallorca om er deel te nemen aan het Renshinkan tornooi.

We hebben goede connecties met de plaatselijke clubs en we waren er van harte welkom bij een gastgezin.

De heenvlucht was op donderdagvoormiddag. Na aankomst was er nog wat tijd om eventjes naar het strand te gaan en een duik te nemen in het water.

’s Avond was er training in Udoka’s club. Bij temperaturen van rond de 25°C was het er behoorlijk warm.

Vrijdag stond er van alles op onze planning, maar we waren onverwacht uitgenodigd op een BBQ, zodat wij de planning moesten aanpassen. Dan maar een bezoekje brengen aan het Palma Aquarium en erna nog even naar het strand.

Het tornooi was op zaterdag 18 mei. Na de weging gingen vele clubs samen eten. Rond 16u ging het tornooi van start.

Het was zwaar en druk bezet. Clubs uit zes verschillende landen namen deel. Svea Van Isacker had de regerende Spaans kampioene in haar reeks, Kobe Van Acker kreeg de kampioen van de Balearen voorgeschoteld.

Beiden hadden het zwaar. Svea behaalde een derde plaats, Kobe werd tweede.

Coach Erik was heel tevreden over de inzet en motivatie van beide atleten.

 

Een kort videoverslag is hier te vinden.

8ste bekers van Gent

8ste bekers van Gent

Zaterdag 4 mei namen wij deel aan dit prestigieuze tornooi te Gent. Met een maximum van 400 deelnemers was het in korte tijd helemaal volzet. Vier van onze judoka’s schreven zich in, wegens blessure konden er uiteindelijk drie deelnemen. Achilleas Chantzos, Kobe Van Acker en Arne Claeys vertegenwoordigden onze club.

Dat het niveau hoog lag was te merken aan de kampen. Onze judoka’s slaagden er jammer genoeg niet in om een podiumplaats te behalen.

Clubtornooi 2024

Clubtornooi 2024

Vrijdag 19 april ging ons clubtornooi door. Met dit tornooi willen wij onze leden warm maken om deel te nemen aan tornooien buiten de club. Een groot deel van onze jongste leden schreven zich in.

Na de weging werden de deelnemers in poules verdeeld, terwijl Nathan zorgde voor een opwarming.

Om ongeveer 18u45 kon het tornooi van start gaan. Enthousiaste supporters en tevreden ouders konden de kampers aanmoedigen.

Na afloop kregen de deelnemers een mooi aandenken van de club. Nadien kregen wij heel wat positieve reacties van tevreden ouders 🙂

Paastraining 2024

Paastraining 2024

Woensdag 27 maart, de laatste training voor de paasvakantie, organiseerden onze trainers opnieuw een paastraining. Alle oefen- en spelvormen gingen door in het paasthema. Met de nodige paashaasoren en toebehoren amuseerde onze jeugd zich enorm. Ook de trainers genoten van een ontspannen luchtige avond.

De deelnemers konden uiteraard paaseitjes verdienen met de oefeningen. Ruim 10 kilogram chocolade paaseitjes werden verdeeld onder de deelnemers.

Zwarte gordel voor Achilleas

Zwarte gordel voor Achilleas

Na maanden trainen slaagde Achilleas Chantzos erin om de jury van Judo Vlaanderen ervan te overtuigen dat hij de zwarte band waard is. Samen met zijn trainingspartner uit JC Bourgoyen legden ze beiden een schitterend examen af. Sinds zondag mogen beiden met fierheid hun zwarte band dragen.