In memoriam Steven De Laender

In memoriam Steven De Laender

Met droefheid melden we dat de papa van Jef en Bas De Laender zondag het slachtoffer geworden is van een dodelijk ongeval in Gent.

Hij was met de wielerclub op weg toen een auto hem aanreed.

We zijn in gedachten bij Lieselot, Jef, Bas en hun familie.

 

Veel sterkte toegewenst.

Examens 24 januari

Examens 24 januari

Woensdag 24 januari namen wij opnieuw examens af bij onze leden. Svea, Ginny, Nathan en Erik fungeerden als examinatoren.

Er werd op voorhand duidelijk gemaakt dat de leerstof moest gekend zijn en dat de meeste technieken te bekijken waren op onze website. Dat had blijkbaar zijn vruchten afgeworpen, slechts enkele leden slaagden met de hakken over de sloot. Het overgrote deel van de kandidaten legde een mooi examen af.

Een aantal leden kon niet deelnemen aan het examen wegens ziekte, zij mogen in februari hun kans wagen.

Jammer genoeg kon niet iedereen aanwezig zijn bij de gordeluitreiking op vrijdag 26 januari. 

Proficiat aan de geslaagden

Jeugdtornooi Lendelede

Jeugdtornooi Lendelede

Zaterdag 20 januari waren wij aanwezig op het jeugdtornooi te Lendelede. Als eerste tornooi van 2024 was het ook meteen volzet.

Zeven van onze leden namen deel aan de kampen. Zowel Carlotta Vanier als Kato Gorleer legden een feilloos parcours af en konden een eerste plaats behalen.

Oona Dierickx en Ellis Focquaert werden knap tweedes.

Josse Fockaert en Jef De Laender konden een derde plaats behalen.

Vic Van Keer miste nog wat ervaring en moet zich met een vierde plaats tevreden stellen.

Coach Erik merkte op dat de inzet van de deelnemers optimaal was.

Romeu Guerreiro (POR) op bezoek

Romeu Guerreiro (POR) op bezoek

De tweede week van januari kregen wij bezoek uit Portugal. Trainer Dinis vroeg of Romeu een weekje mocht komen logeren en trainen. Uiteraard was hij welkom. Erik en Romeu gingen enkel dag ergens trainen, zowel Lochristi, Gent Drongen als Hamme kwamen aan bod.

Romeu liet weten dat hij heeft genoten van deze week. 

Onze dank aan de clubs van Gent Drongen en Hamme voor de warme ontvangst.

Training met JC Lokeren

Training met JC Lokeren

Voor de tweede maal organiseerden wij tijdens de kerstvakantie een gezamenlijke training met JC Lokeren. Tot onze spijt kwamen er maar heel weinig judoka’s op af. Wie aanwezig was kon genieten van een leuke en gevarieerde training. Woensdag 3 januari gaan wij op bezoek te Lokeren. Wie nog interesse heeft om mee te gaan is welkom. Sfeerbeelden zijn hier onder te bekijken.

Schaatsavond 2023

Schaatsavond 2023

Zaterdagavond, 22 december, waren wij een groep van 54 personen aanwezig op de piste van de Kristallijn te Gent.

Zowel jong als oud konden genieten van een ontspannen avondje schaatsen op het ijs.

Oorspronkelijk zouden wij op vrijdag gaan maar wegens overboeking werd gekozen voor de zaterdag. Een verstandige beslissing bleek achteraf, er was relatief weinig volk op het ijs, zodat wij alle ruimte hadden.

De jongsten (en ouderen) konden gebruik maken van diverse hulpmiddelen om zich te amuseren. Vooral de gele bananen hadden heel wat succes bij de deelnemers.

Na anderhalf uur op het ijs was het tijd om bij te praten in de cafetaria van de Kristallijn.

Kersttraining 2023

Kersttraining 2023

Woensdag 20 december, de laatste training van het jaar, ging door in kerstsfeer. Svea had opnieuw een leuk en gevarieerd programma in elkaar gestoken in het thema.

Alle oefeningen en spelvormen werden in een kerst jasje gestoken. Door middel van diverse kerst attributen werd de sfeer naar een hoger niveau gebracht.

Vooral de deelnemers genoten met volle teugen van de training.

Uiteraard geen kerst zonder lekkers. De club had voor alle deelnemers enkele stukken chocolade voorzien. Sfeerfoto’s zijn hieronder te bekijken.

Sinterklaastraining

Sinterklaastraining

Vrijdag 1 december ging bij ons de sinterklaastraining door voor de leden van de eerste twee groepen. De sint kon er jammer genoeg niet bij zijn maar had een pak lekkers laten afgeven bij Svea.

Zoals gewoonlijk kaderde deze training opnieuw helemaal in het sinterklaas thema. Het overgrote deel van de trainingen werd ingenomen door spelvormen in het sint-thema. Meestal ging het om capaciteiten die Pieten moeten kunnen zoals zaklopen, over daken klimmen en het speelgoed bewaken.

Ook had Svea diverse attributen voorzien om de training op te vrolijken.

Natuurlijk werd er ook judo techniek gegeven, maar deze werd eveneens in een sint jasje gestoken. Daar Pieten meestal ’s nachts actief zijn werd de zaal verduisterd tijdens de randori’s.

Zowel deelnemers als toeschouwers konden genieten van deze leuke training

Na afloop ontvingen de deelnemers een schoen vol chocolade figuurtjes om thuis nog te kunnen nagenieten.

Erik op bezoek bij de vrienden uit Mallorca

Erik op bezoek bij de vrienden uit Mallorca

Van 6 tot 12 november waren Erik en Mieke op bezoek bij onze vrienden uit Mallorca. We werden bij Paoloma, onze gastvrouw, ontvangen met paella en gebak. ‘s. Wij hadden pralines mee van Dominique Persoon, de beste chocolatier van 2022 en 2023.  Avonds was er training bij Udoka. Hij wist van niets en zijn gezicht was goud waard tot Erik opeens voor zijn neus stond op de mat. De ontvangst was zoals altijd heel hartelijk. Zowel Paloma als haar echtgenoot Adrian hadden vrijaf genomen om ons het ganse eiland rond te rijden en de mooiste plaatsen te laten zien. Met zonovergoten temperaturen boven de 20°C en geen zuchtje wind was het aangenaam vertoeven.

Erik bezocht zowel de dojo van Udoka als van van Fuku san om er les te geven en mee te trainen.