10 judoka’s slaagden voor aspirant initiator

10 judoka’s slaagden voor aspirant initiator

Zaterdag 30 april ging de laatste dag door van de aspirant initiator opleiding.

In samenwerking met de Vlaamse Trainersschool nam Erik Van Isacker, een van onze trainers, de leiding van deze cursus op zich.

De deelnemers leerden op een vlotte wijze hoe de beginselen van de judosport aan te leren aan beginnelingen. Eveneens leerden zij omgaan met de Educatieve Judomat.

Hannes Coulembier volgde de cursus en mocht zich bij de geslaagden rekenen.

U9-U11-U13 tornooi van Eernegem

U9-U11-U13 tornooi van Eernegem

Zaterdag 23 april namen wij deel aan het U9-U13 tornooi van Eernegem. Ewout en Ginny namen de functie van coach op zich.

13 van onze jongste leden namen deel. Voor enkele was het hun eerste tornooi. Tornooien in West-Vlaanderen zijn meestal ban een behoorlijk niveau, de kampen waren dan ook telkens spannend. Alhoewel de resultaten iets minder waren dan gewoonlijk lieten de coaches weten dat de deelnemers hun best hebben gedaan.

Hieronder de resultaten:

Vierde plaats

 • Van de Capelle Aito
 • Kopec Michal
 • De Roover Alexander
 • Cielen Jonas
 • Van Acker Kobe
 • Claeys Arne
 • Van de Capelle Kiara

Derde plaats

 • Foquaert Ellis
 • Dierixk Oona
 • Kopec Alex

 Tweede plaats

 • Kezadri Aymen
 • Vanier Carlotta

Eerste plaats

 • Gorleer Kato
Achilleas Chantzos kan goud behalen op het judotornooi van Eernegem

Achilleas Chantzos kan goud behalen op het judotornooi van Eernegem

Zondag legde Achilleas een feilloos parcours af te Eernegem in de categorie U18 tot 66 kg. Elke kamp werd gewonnen met Ippon, de hoogste score in het judo.
Coach Erik Van Isacker gaf advies en zorgde ervoor dat Achilleas gefocust was op elke kamp met een gouden medaille als gevolg.

Eerder deze dag kwam Faro van Avermaet aan de beurt in de categorie U15 tot 42 kg.
Faro slaagde erin een kamp te winnen maar geraakte niet op het podium.

Van Isacker laat weten dat hij nog jong is en moet groeien. Faro heeft zeker veel potentieel en zal zeker nog medailles behalen.

Svea Van Isacker behaalt goud op Belgisch kampioenschap masters

Svea Van Isacker behaalt goud op Belgisch kampioenschap masters

Afgelopen zaterdag ging het Belgisch kampioenschap masters door te Etterbeek. Onze jeugdtrainster Svea Van Isacker naam deel om te strijden voor de Belgische titel en lukte in haar opzet. Ze slaagde er eveneens in om zilver te behalen In de mixed categories tot 57 kg.

Svea is de eerste judoka van de club die een Belgische titel kan behalen. Ze werd al diverse malen Provinciaal en Vlaams kampioene, behaalde al 6 zilveren en bronzen Belgische medailles en nu is de gouden plak de bekroning voor haar inzet.

Svea laat weten dat niet alleen de clubtrainingen, maar ook de krachttrainingen op zondagvoormiddag van belang waren op dit kampioenschap.
Ze bedankt haar coach, trainer en vader, Erik Van Isacker maar bedankt ook Stefan De Schryver voor zijn motivatie en organisatie van de krachttrainingen.

U9-U11-U13 tornooi van Kruishoutem

U9-U11-U13 tornooi van Kruishoutem

Afgelopen zaterdag ging het U9-U13 tornooi door te Kruishoutem.

Wij vaardigden 11 leden af en kon tweemaal goud behalen.

Trainerster Svea Van Isacker was erg gelukkig met de inzet en behaalde resultaten.

Clubkampioenschap 2022

Clubkampioenschap 2022

Vrijdag 25 februari, daags voor de krokusvakantie, organiseerden wij een clubtornooi in plaats van een thema training. Het tornooi was bedoeld voor onze leden uit eerste en tweede groep. Daar er wegens corona amper tornooien zijn doorgegaan wilden wij er iets aan doen en organiseerden dan maar zelf een tornooi.

Na de weging werd een gemeenschappelijke opwarming gegeven, terwijl wij de poule bladen invulden. Eens iedereen was onderverdeeld konden we starten. Ouders en sympathisanten mochten op de mat op te supporteren.

Over het algemeen verliep de organisatie redelijk goed. Voor alle deelnemers werd er nadien een trofee voorzien.

Diverse ouders lieten ons weten dat ze heel tevreden waren over het initiatief en dat dit voor herhaling vatbaar was.

Sfeer en podiumfoto’s zijn hieronder te vinden.

Uitslag provinciaal kampioenschap jeugd 2022

Uitslag provinciaal kampioenschap jeugd 2022

zaterdag 5 februari 2022 ging in Aalter het provinciaal kampioenschap 2022 door voor de jeugd. Wij konden drie deelnemers afvaardigen. Van hecke Ginny behaalde een zilveren medaille en brons was er voor Chantzos Achilleas, Drieghe Senne verloor zijn eerste wedstrijd en had jammer genoeg geen herkansing.
Zowel Ginny als Achilleas mochten de week nadien kampen op het Vlaams kampioenschap. Jammer genoeg kon geen van beiden een medaille bemachigen.

Toelichting arbitragereglement door Heather Loontjens

Toelichting arbitragereglement door Heather Loontjens

Zoals altijd na de Olympische spelen worden er aanpassingen gedaan aan het arbitrage reglement.  

Daar wij het up to date willen houden voor onze leden organiseerden weer nogmaals een update moment betreffende de veranderingen.

Wij vonden Heather Loontjens bereid om het een en ander te komen toelichten.

Aangezien wij samenwerken met andere clubs hoog in het vaandel dragen nodigden wij alle geïnteresseerden uit om deze uiteenzetting met ons bij te wonen. In totaal waren wij met zo’n kleine 20 aanwezigen.

Door middel van video en demonstratie gaf Heater een degelijke uitleg. Wie vragen had kon deze stellen. 

Bedankt Heater.

Examens voor graadverhoging

Examens voor graadverhoging

Woensdag 19 januari namen wij opnieuw examens af bij onze leden. Wie wenste deel te nemen en voldeed aan de voorwaarden kon zich inschrijven via Google forms. De technieken werden regelmatig herhaald tijdens de trainingen.

Tijdens de lessen werd er ook regelmatig de kans gegeven om vragen te stellen. Svea en Ginny maakten eveneens video’s van de technieken zodat iedereen zich ten volle kon voorbereiden.

Toch moesten wij vaststellen dan een aantal van de deelnemers niet voldeed voor het behalen van een volgende gordel.

Leden die wel slaagden kregen vrijdag 21 januari hun gordel en attest:

6 de kyu – wit-gele gordel

 • Sztachanski  ntoni
 • De Keijser Finn
 • Dierick Oona
 • Eeckelaert Finn
 • Beeckmans Rover
 • Szkodny Sebastian

5de kyu – gele gordel

 • Ollevier Louis

5de kyu bis – geel-oranje gordel

 • Cielen Jonas
 • Claeys Arne
 • Gorleer Kato
 • Van Acker kobe
25 kaarsjes uitblazen …

25 kaarsjes uitblazen …

Dit jaar bestaat de club 25 jaar. In januari 1997 gingen de eerste judolessen van start te Lochristi. 

De start van de club verliep redelijk moeizaam. Erik stond er helemaal alleen voor en gaf les in twee groepen. Al na enkele jaren begon het aantal leden te stijgen. In deze periode werd er gekozen om op andere dagen les te geven zodat er drie groepen aan bod konden komen.

Vanaf de jaren 2000 behaalden wij redelijk wat medailles en konden leden afvaardigen naar Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Ook behaalden enkele van onze leden de jeugdtrofee van Oost-Vlaanderen. Vooral Svea zorgde voor een grote medailleoogst.

Een tiental jaren later begonen wij ook goede contacten te onderhouden met clubs uit het buitenland. Gevolg daarvan is dat er elk jaar een delegatie naar Portugal en Mallorca reist om deel te nemen aan stages en tornooien. Voor covid behaalden we 7 podiumplaatsen op het Renshinkan tornooi te Mallorca. Uiteraard komen er vanuit deze clubs ook delegaties tot bij ons.

Ondertussen groeiden we verder en behaalde Svea ook het trainersdiploma. Sinds enkele jaren leidt svea de trainingen van de jeugd. Rond deze periode kregen wij ook een mooie judozaal van de gemeente, waarvoor onze oprechte dank. Diverse ander leden behaalden ondertussen initiator of Aspirant initiator. 

Ook op didactisch gebied laat de club van zich horen. Via de Educatieve judomatten, een idee uit het zuiden, kunnen we jongeren sneller de werptechnieken aanleren. De informatica zorgde ervoor dat de trainingen ook efficiënter verlopen. We ontwikkelden een randori timer die onze trainers helpt met het bijhouden van de trainingstijden. Een trainer kan dus zijn volle aandacht bij de judoka’s houden zonder de tijd in de gaten te moeten houden.

Verder werken we ook samen met de Vlaamse Trainersschool voor het organiseren en geven van opleidingen. Regelmatig komt er een gasttrainer over de vloer en de samenwerking met andere clubs begint vorm te krijgen onder de gezamenlijke competitietrainingen.

De club heeft ondertussen een tiental zwarte banden op de mat staan.

Covid-19 zorgde echter voor een domper door een behoorlijke terugval bij de leden. Wegens de lockdown moesten we vorig jaar een heel lange tijd sluiten, wat een vermindering van de leden tot gevolg had.

Begin dit seizoen zijn we terug aan een opmars bezig maar het gaat langzaam.

Om het 25-jarig bestaan te vieren organiseren we deze zomer een stage waaraan een delegatie vanuit Mallorca zal deelnemen.