De top van België kwam tijdens het weekend van 18 en 19 februari afgezakt naar Herstal om te kampen voor de nationale titel. Pauline Serie mocht onze club vertegenwoordigen en kwam de zondag aan bod. Dat het zwaar zou worden wisten wij al van in het begin.

Pauline komt in haar eerste kamp uit de regerende Waalse kampioene. Pauline wacht niet af en valt aan vanaf de eerste seconde. Als ze Koshi Guruma inkomt kan de Waalse overnemen met Tani Otoshi en Pauline grotendeels op de buik werpen. De scheidsrechter beslist dat dit Waza Ari is en Pauline staan al achter op punten. Diverse keren komen beide kampers op de grond terecht maar kunnen niet echt scoren.
Als Pauline na enige tijd opnieuw de Waalse kan werpen met Koshi Guruma krijgt ze er Waza Ari voor. Ze slaagt erin om haar de resterende tijd te blijven controleren met Gesa Gata en win zo haar eerste kamp met Ippon.
In de tweede ronde komt ze uit tegen de vice-Vlaams kampioene (de latere Belgisch kampioene). Pauline probeert in te komen maar kan niet scoren. Als de tegenstander Koshi Guruma inkomt kan ze Pauline werpen en krijgt er Waza Ari voor. Zij kan Pauline verder op de grond controleren tot de scheidsrechter haar Ippon toekent.
Pauline komt in de herkansingen terecht. In haar eerste herkansingskamp staat ze tegen de Vlaams kampoene. Pauline valt constant aan maar kan niet scoren. Als ze de tegenstander werpt met Koshi Guruma of met Tani Otoshi geeft de scheidsrechter geen score. Pauline probeert nogmaals te werpen met Tani Otoshi en de tegenstander kan haar overnemen en op de mat drukken. Voor deze beweging krijgt ze Waza Ari. Pauline geraakt in Gesa Gatame en kan er niet meer uit. De tegenstander wint met Ippon.

 
Jammer genoeg geen medaille voor Pauline, al is een vijfde plaats op het Belgisch kampioenschap een mooie prestatie. Ze liet mooie dingen zien en toonde genoeg vechtlust op de mat. Toch mag ze zeker niet klagen over haar prestaties.