Ook dit jaar nodigden wij onze leden uit om een vriend of vriendin te introduceren in de club. Onder de naam ‘Met een maat op de mat’ maakten wij hiermee reclame voor de club. In totaal namen 7 leden deel aan deze actie, iets minder dan gehoopt.

De nieuwelingen kregen in de eerste groep les van Nathan. Hij legde hen de beginselen uit van het grondwerk en liet hen fysiek uitleven met diverse spelvormen, al dan niet met muziek.

Nadat hij enkel grondtechnieken had uitgelegd en de jongeren deze hadden geoefend, was het tijd voor de Randori, de oefenkampen. Nathan zorgde ervoor dat men voldoende kon wisselen van tegenstander en zo eens met iedereen kon kampen.

Svea nam de tweede groep voor haar rekening. De intensiteit van de training lag iets hoger dan in de eerste groep, maar toch voldoende laag zodat iedereen zou kunnen volgen. Ook zij zorgde ervoor dat de nieuwelingen grondtechniek kregen en leerden hoe zij een tegenstander konden controleren op de grond.

Uiteraard kwam er in deze groep ook Randoi aan bod. De al iets oudere leden waren zo sportief om niet voluit te gaan tegen de nieuwelingen.

De derde groep viel dan weer onder leiding van Erik. Hier stonden heuptechnieken op het programma. Er was één persoon die even kwam proberen en die kon reeds vallen. Als MMA kamper was hij reeds op de hoogte van enkel technieken. Speciaal voor hem daalde Erik af van Harai Goshi naar Tsuri Goshi. Volop in het zweet moest hij toegeven dat judo zwaarder was dan het eruit zag. Als grondwerk stond een verwurging op het programma. Ook hier moest de nieuweling erkennen dat judotechnieken fijner en efficiënter waren dan de MMA technieken. Volop in het zweet werd de les afgesloten met diverse Randori’s.