De ganse zomer organiseerde de gemeente sportkampen voor de jeugd. Na het judokamp in juli, was er ook een judo initiatie op 30 augustus. Kinderen tot 12 jaar konden dan even kennismaken met de judosport. Hoofdtrainer Erik leidde deze initiatielessen.

De kinderen waren onderverdeeld in vier groepen volgens leeftijd. Elke groep kreeg ruim één uur judoles van Erik. Als snel leerden ze enkele judoworpen om kort erna over te kunnen gaan naar de Randori’s, de oefengevechten die het judo zo leuk maken.

Sinds dit seizoen beschikt de club over een timer, waar de deelnemers makkelijk kunnen zien hoe lang de kamp nog duurt. Eveneens zorgde Erik voor achtergrondmuziek om de adrenaline te laten stromen. Dat deze manier van aanpakken veel succes had bij de deelnemers hoeft geen uitleg. Deze dag waren er enkel blijde gezichten op de mat.

Na afloop van elke sessie kon Erik enkele gadgets van de Vlaamse Judofederatie verloten onder de deelnemers.

Zaterdag 2 september is er de opendeur namiddag in de sporthal. Geïnteresseerden kunnen dan kennis maken met de club en eventueel eens proeven van de sport. Vanaf woensdag 5 september gaan de initiatielessen door op woensdag en vrijdag. Wij kunnen dan aan iedereen acht gratis lessen aanbieden zonder verdere verplichtingen.