Op zondag 12 maart  ging, voor de vijfde maal al, de Golden Judocup van Zelzate door. Één U15 en vijf U18 van onze club schreven zich in om deel te nemen. In tegenstelling tot andere tornooien begon men met de U21 om vervolgens de U18 en de U15 af te werken. Bij de U18 namen Ginny Van Hecke, Robin Van Hecke, Thomas Baete, Rune Duquenne en Alexander Chantzos deel.

Ginny Van Hecke (U18 -63kg) kwam als eerste op de mat. De tegenstander komt snel O Soto Gari in en beide kampers geraken op de grond. De tegenstander wil Ginny verwurgen maar zonder succes. Als Ginny even later ook O Soto Gari inkomt, krijgt ze er geen score voor. Wat later is het prijs en Ginny krijgt Waza Ari voor een goede worp. Ze kan de kamp afmaken door de tegenstander verder te controleren met Gesa Gatame en wint met Ippon.

In haar tweede kamp komt Ginny Harai Goshi in maar de worp is van te ver ingezet. Als de tegenstander Ginny wil werpen met Ko Soto Gari valt er ook geen score. Ginny krijgt een strafpunt voor blokkeren. Even later komt de tegenstander O Soto Gari in en kan Ginny werpen, Waza Ari. Ze kan de kamp afmaken door Ginny te controleren met Gesa Gatame en Ginny komt naar de herkansingen.
In deze herkansingen valt de tegenstander snel aan en kan Ginny werpen met Ko Soto Gari, Ippon.

Rune Duquenne (U18 -50 kg) komt als tweede op de mat. Een aanval met O Soto Gari levert hem niets op. De tegenstander kan Waza Ari bekomen door Rune te werpen met Soto Makikomi, maar Als hij even later Rune wil werpen met Seoi Nage, kan Rune deze aanval afweren. Voor een overname met Tani Otoshi kan de scheidsrechter Rune geen punten geven. Hij krijgt een Shido voor passiviteit. Als Rune ten slotte de tegenstander wil omkeren met Sankaku geraakt hij zelf in houdgreep en verliest deze kamp. Rune komt ook in de herkansingen terecht.
In de herkansingen komt Rune direct Harai Goshi in en krijgt Waza Ari. Beiden geraken op de grond maar zowel de verwurging als de armklem die Rune wil aanzetten mislukken. Als de tegenstander de nek van Rune omklemt en werp krijgt hij slechts Shido in plaats van Hansoku Make. Een aanval O Soto Otoshi kan Rune vloeren en hij verliest met Ippon.

Robin van Hecke (U18 -73kg) is aan de beurt. Hij neemt de tegenstander vast en werpt deze onmiddellijk met Harai Goshi … Ippon.
In de tweede ronde komt Robin Uchi Mata in, maar de worp wil niet lukken. Als de tegenstanders met de vingers in de mouw van Robin komt, krijgt hij er Shido voor. Even later kan hij Robin toch werpen met Sasae Tsurikomi Ashi en krijgt er Ippon voor. Robin komt ook in de herkansingen terecht. Harai Goshi lukt niet echt en Robin krijgt er geen punten voor. Als beiden op de grond geraken kan ook geen van hen de overhand halen. Robin wil steeds werpen met Uchi mata, maar komt van te ver in. De tegenstander krijgt Shido voor passiviteit. Robin kan enkele Waza Ari’s bekomen door de tegenstander te werpen met Harai Goshi en slaagt er ten slotte in een aanval Harai Goshi van de tegenstander over te nemen met Tani Otoshi wat hem Ippon oplevert. Robin staat in de finale kamp voor brons. Opnieuw valt hij aan met Uchimata, maar krijgt er geen punten voor. Als hij overgaat van Uchimata naar O Uchi Gari krijgt hij Waza Ari. Robin staat voor en het doet hem mentaal goed. Hij valt aan en kan de tegenstander werpen met Harai Goshi. Hij slaagt erin de tegenstander de resterende tijd vast te houden met Gesa Gatame en krijgt een welverdiende Ippon.

De eerste medaille, brons, van deze dag is voor Robin.

Alexander Chantzos en Thomas Baete zitten in dezelfde categorie (U18 -60 kg).

Alexander zit in het bovenste luik en mag eerst kampen. Een aanval met O Soto Gari levert hem niets op. Beiden geraken op grond maar kunnen elkaar niet controleren. Bij een tweede aanval O Soto Gari van Alexander kan de tegenstander hem counteren met O Soto Gaeshi  en verder controleren met Tate Shiho Gatame tot de Ippon wordt toegekend.
Alexander komt in de herkansingen. Zijn tegenstander krijgt hem zonder techniek op de grond en krijgt er Waza Ari voor. Coach Erik snapt ook niet hoe dat kan. Even later loopt Alexander mee en wordt geworpen met Soto Makikomi. Ippon voor de tegenstander.
Voor de tweede kamp van Alexander was Erik te laat. Hij was op dat moment aan de andere zijde van de mat en zag nog net dat Alexander verloor.

Thomas Baete loopt er wat vermoeid bij. Beiden zijn nogal statisch in hun kamp. Thomas komt Ko Uchi Gari in maar kan niet werpen. De tegenstander wil met Seoi Nage scoren maar Thomas kan hem overnemen en Waza Ari opstrijken. Thomas raakt het been van de tegenstander aan en krijgt strafpunten. Met Tomoe Nage kan hij de tegenstander werpen en krijgt Waza Ari. Ze gaan verder op grond maar de armklem die Thomas wil aanzetten (Juji Gatame) mislukt. Als de tegenstander Thomas kan werpen met Seoi Nage krijgt hij Waza Ari en kan Thomas controleren met Gesa Gatame. Thomas kan echter het been insluiten tot einde kamptijd. Hij wint deze met waza Ari.
In zijn volgende kamp wil hij de tegenstander werpen met Tomoe Nage maar de worp mislukt. De tegenstander wil Thomas werpen met Seoi Nage, maar Thomas kan deze aanval ontwijken. Thomas blokt teveel en krijgt er strafpunten voor. Hij wil de tegenstander werpen met Soto Makikomi maar komt van veel te ver in. Als de tegenstander tenslotte Seoi Nage inkomt, kan hij Thomas werpen en krijgt Ippon. Thomas komt in de herkansingen terecht.
In zijn volgende kamp komt de tegenstander snel Uchimata in en krijgt Waza Ari. Beiden gaan verder op grond maar geen van hen kan scoren. Thomas raakt het been van de tegenstander aan en krijgt Shido. Voor blokkeren krijgt hij een tweede shido. Als Thomas ten slotte blijft blokkeren krijgt hij zijn derde strafpunt en verliest deze kamp met Hansoku Make.

Na de U18 was het aan de beurt van de U15. Pauline Serie was de enige die was ingeschreven van onze club. Zij kampte in de categorie U15 tot 52 kg.

Pauline is vrijgeloot voor de eerste ronde en mag direct in ronde twee beginnen. In haar eerste kamp valt ze diverse malen aan met Koshi Guruma maar krijgt er geen punten voor. Ze krijgt een strafpunt voor passiviteit. Als de Pauline aanvalt, kan de tegenstander overnemen en met Gesa Gatame de kamp afmaken. Pauline komt ook in de herkansingen terecht. Daar gaat het heel snel. Pauline komt Koshi Guruma in en krijgt er al direct Waza Ari voor. Ze slaagt erin om de tegenstander te controleren met Gesa Gatame tot de scheidsrechter haar Ippon toekent. Meteen ook de tweede medaille voor onze club.

Slechts zes van onze judoka’s namen deel aan dit tornooi. Toch konden wij twee medailles mee naar huis nemen.