Op zaterdag 3 oktober trokken we met twee van onze judoka’s, Viktor en Izaak, naar de Gentse topsporthallen om deel te nemen aan het tornooi van het Gents Judoplatform. Op diezelfde dag ging eveneens de Hainaut Cup door, waardoor er in Gent iets minder judoka’s dan gewoonlijk waren. Ondanks het lagere aantal judoka’s, lag het niveau van de judoka’s er toch wel hoog.

Viktor had één tegenstander waardoor hij moest kampen in een best of three. Tijdens de eerste kamp bleek al meteen dat Viktor zijn tegenstander zeker niet de gemakkelijkste en fairste judoka is. Viktor deed wel zijn best om aan te vallen, maar was vooral wat te braaf ten opzichte van zijn tegenstander. Hij probeerde verschillende keren aan te vallen met  o.a. Uchi Mata, maar brachten geen score op. Ook tijdens de tweede kamp domineerde Gutierrez. Viktor behaalde de 2de plaats.

In de categorie van Izaak waren er toch 7 judoka’s komen opdagen. Om iedereen meer kansen te geven, werd er gekampt volgens het Braziliaans systeem. De judoka’s worden eerst in poules onderverdeeld. De eerste en tweede plaats van elke poule gaan dan door naar een piramide systeem. Izaak probeert verscheidene malen aan te vallen met Seoi Nage en Tomoe Nage. Hij kon zijn technieken echter niet afwerken om ermee te scoren. Ook op de grond wist hij niet te scoren met een klem of wurging.  Izaak kon zich, ondanks het harde werk, niet plaatsen om verder te gaan in het piramide systeem.