Voor de 26ste keer al gingen dit jaar de bekers van Deinze door. D-day was zaterdag 15 april. Zes van onze judoka’s schreven zich in om deel te nemen. Wegens omstandigheden moest één persoon forfait geven. Bij de U15 verdedigde Pauline Serie onze eer, bij de U18 waren dat Ginny Van Hecke, Robin Van Hecke, Thomas Baete en Konstantijn Chantzos.

Pauline Serie mocht als eerste en begint vlot aan haar eerste kamp. De tegenstander kan amper inkomen en reeds na 11 seconden kan Pauline haar plat op de rug werpen met Sasae Tsurikomi Ashi. Een welverdiende Ippon.
Haar tweede kamp is iets moeilijker. De tegenstander laat Pauline niet echt inkomen maar kan ook zelf niet echt inkomen. Toch kan Pauline haar werpen met Ko Uchi Gari en krijgt er Waza Ari voor. Pauline slaagt erin de resterende tijd de tegenstander te controleren met Gesa Gatame tot de scheidsrechter haar Ippon geeft.
In de finale kamp staat Pauline tegen Neri uit Kruishoutem. Beiden kennen elkaar al door en door. Pauline geraakt niet echt door de verdediging en neemt risico’s om te kunnen werpen. Daarbij raakt ze de broek van de tegenstander aan en krijgt Shido tegen. Als beiden even later op de grond geraken, kan de tegenstander Pauline vastnemen en houdgreep en Ippon krijgen. Pauline moet zich tevreden stellen met een mooie tweede plaats.

Robin Van Hecke komt als tweede aan de beurt. In zijn eerste kamp geraakt hij in houdgreep (Sankaku Gatame) en slaagt er niet in zich te bevrijden. De tegenstander wint deze kamp met Ippon.
In zijn tweede kamp wil Robin de tegenstander werpen met Uchi Mata, maar kan niet scoren. Hij wacht wat lang af en de tegenstander geeft hem Shido tegen wegens passiviteit. Robin herpakt zich en komt Harai Goshi in. Bliksemsnel gaat de tegenstander tegen de mat en Robin wint deze kamp verdient met Ippon.
In zijn derde kamp wil Robin opnieuw Harai Goshi inkomen maar krijgt geen score. Als de tegenstander Soto Makikomi inkomt krijgt hij een verdiende Waza Ari. Ook voor een aanval O Goshi krijgt de tegenstander Waza Ari. Robin kan niet meer inkomen en als de tegenstander nogmaals O Goshi inkomt, krijgt hij er een verdiende Ippon voor. Daar Robin in een poule van vier zat behaald hij brons. De tweede medaille is binnen.

Konstantijn Chantzos zit in een zware loting. In zijn eerste kamp kan de tegenstander hem werpen en krijgt Waza Ari. Even later komt hij O Goshi in en krijgt zijn tweede Waza Ari. Hij kan Konstantijn tegenstander verder op de grond controleren met Gesa Gatame en krijgt Ippon.
In zijn tweede ronde wil Konstantijn de tegenstander werpen met Uchimata, maar de worp mislukt en er volgt geen score. Beiden geraken echter op grond en de tegenstander wil Konstantijn dwingen tot overgave door verwurging. Konstantijn kan deze echter blokkeren zodat er geen score komt. Even later wil Konstantijn de tegenstander werpen met Uchimata maar ook deze maal mislukt de aanval. Als hij een derde maal Uchimata inkomt huppelt hij mee met de tegenstander (Ken Ken) en kan deze zo prachtig op de rug werpen. Een welverdiende Ippon voor deze worp in voor Konstantijn.
Konstantijn vecht zijn derde kamp tegen Jason Goeminne uit Ingelmunster, een ervaren en geduchte tegenstander. Deze kan Konstantijn werpen met Seoi Nage en krijgt er Ippon voor. Daar ook Konstantijn in een poule van vier kampte behaalde ook hij een bronzen medaille.

Thomas Baete ziet er vermoeid uit en moet in zijn eerste kamp de duimen leggen na Uchimata van de tegenstander.
Ook in zijn tweede kamp kan Thomas niet scoren en loopt mee met de tegenstander. Als deze Seoi Nage inkomt, gaat Thomas plat op de rug en de tegenstander krijgt Ippon.
In zijn derde kamp herpakt Thomas zich en valt meer aan. Als hij buiten stapt krijgt hij Shido tegen. Als beiden even later op de grond geraken wil de tegenstander hem verwurgen, maar Thomas kan de beweging tegenhouden. De kamp gaat verder en Thomas kan Waza Ari scoren met Tani Otoshi. Ook voor zijn Soto Makikomi krijgt hij Waza Ari van de scheidsrechter. De tegenstander komt eveneens Soto Makikomi in en ook hij krijgt er Waza Ari voor. Thomas wil de tegenstander nog werpen met Soto Makikome en Tomoe Nage maar krijgt er telkens geen punten voor. Als de tegenstander Thomas wil werpen met O Soto Gari, reageert Thomas met O Soto Gaeshi en de tegenstander gaat plat op de rug. Ippon voor Thomas. Daar Thomas in een reeks zit met voorrondes waarvan enkel de eerste twee mogen doorgaan, valt hij net uit de boot voor een medaille.

De laatste judoka van ons die aan de beurt komt is Ginny Van Hecke. De tegenstanders van Ginny zijn stuk voor stuk een pak groter en zwaarder. Ginny heeft duidelijk een heel zware loting te pakken.
Ze valt veel aan, maar haar heup zit telkens buiten zodat ze de tegenstander niet kan werpen. De tegenstander kan Ginny tweemaal werpen en krijgt er telkens Waza Ari voor. Als ze ten slotte Ginny kan controleren met Sankaku Gatame, kan Ginny zich niet bevrijden en verliest deze kamp met Ippon.
In haar tweede kamp kan de tegenstander Ginny werpen met Koshi Guruma en krijgt er Waza Ari voor. Beiden geraken op de grond en de tegenstander kan Ginny controleren met Gesa Gatame en zo Ippon bekomen.
Jammer genoeg geen medaille voor Ginny.

Met drie medailles op vijf deelnemers is dit zeker geen slecht resultaat voor de club.
Een dikke proficiat aan alle deelnemers.