Alhoewel een bezoek aan Gent op het programma stond, besloten wij dit pas morgen te doen om praktische redenen. Dinis moest ’s avonds leg geven in Gent Drongen en het zou lopen en vliegen moeten worden. Dus werd een bezoek aan het Provinciaal domein van Puyenbroeck ingelast.

Na het ontbijt vertrokken wij richting het park. Eens op de parking aangekomen merkten wij dat het een werkdag was, het park zou voor ons alleen zijn.

Om een impressie te geven maakten we eerst een rondrit doorheen het park met het plaatselijke treintje. Nadien zakten wij af naar de speeltuin, waar de jongsten hun hart konden ophalen. Allemaal nieuwe dingen en plaats genoeg, wat wil men meer?

Een uurtje spelen is zo voorbij en iedereen begon dorst te krijgen. Dus werd er afgezakt naar de cafetaria om iets te nuttigen. Na het drankje nog een wandeling rond de vijvers en we waren opnieuw aan de speeltuin. Opnieuw werd uitbundig gespeeld en voor wij het wisten was het 15u00.

Tijd om naar huis te gaan en iets te eten. Omstreeks 16u00 vertrokken we richting Oostakker om Svea op te halen en naar Gent Drongen te vertrekken voor de training.

Dinis werd er door Marnix met open armen ontvangen. Er waren een dertigtal judoka’s aanwezig op de mat. Dinis gaf tijdens les uitleg over manieren van bewegen in Ne Waza. Dat de man een grote soepelheid had was te merken aan de oefeningen die hij gaf. We zagen enkele nieuwe manieren van verdedigen in Ne Waza, waarbij de tegenstander af te rekenen had met de lenigheid van de judoka.

Ook de manieren van aanval bij een tegenstander die op de buik ligt of in vierpuntensteun zit waren nieuw voor een aantal van de aanwezigen. Een andere trainer heeft andere inzichten en dat kwam nogmaals tot uiting tijdens deze training.

Na de techniek was er tijd voor Randori. De aanwezigen konden zich onderling met elkaar meten. Vier Randori van elk drie minuten vlogen voorbij. Daar de matten op tijd weg moesten werd de les tijdig onderbroken. Marnix had nog een attentie voor Dinis, ‘Gentse Neuzekes’. Maar ook Dinis had een attentie voor Marnix, ‘AiAi’, een pikante piri piri saus uit Portugal. Erik slaagde erin om enkele aanwezigen te laten proeven …. Ja, het noemt zo en het is AiAi ?.

Daar de kleinsten begonnen moe te worden was er geen tijd meer om samen iets te drinken in de cafetaria. Wel hoorden we dat de les goed was gegeven en dat andere inzichten over het grondwerk nogmaals duidelijk zichtbaar werden.

#BeActive #sportersbelevenmeer