Vanaf september ging er in de budozaal van sporthal ’t Veerleveld een cursus aspirant initiator judo door. Deze werd, onder toezicht van de Vlaamse Trainersschool, gegeven door Erik Van Isacker, onze hoofdtrainer. 21 deelnemers schreven zich in maar iemand moest afhaken wegens covid-19 besmetting in de vriendenkring.

Deze instapcursus omvatte 16 lesuren waarin de deelnemers leerden hoe je basistechnieken kunt aanleren aan jongeren of beginnelingen. Erik toonde diverse manieren van aanbrengen en gebruikte uiteraard ook de educatieve judomatten die de club enkele maanden geleden aankocht.

In het begin was er wat schroom bij sommigen, maar al snel verdween deze en werd de groep losser. Wie Erik kent weet dat er al eens kon gelachen worden, een grap is nooit weg.

Om zo weinig mogelijk besmetting met covid-19 te voorkomen werden de matten op voorhand ontsmet, werden de handen regelmatig ontsmet en droegen de deelnemers mondmaskers.

Afgelopen zaterdag was de laatste cursusdag en kregen de deelnemers te horen of ze al dan niet geslaagd waren. Niemand kreeg een slecht rapport, allen kunnen doorgaan naar een volgende cursus.

Van onze eigen club waren er ook twee deelnemers, Stefan De Schryver en Senne Drieghe. Ook zij behaalden met glans het attest.