Ilse kwam op woensdag 11 februari 2015 training geven aan de leden van groep2 en groep3. In groep 2, onze jeugd gevorderden, werden diverse manieren gegeven van oog-voet en oog-hand coördinatie. Op speelse wijze merkten onze leden dat coördinatie niet zo makkelijk is als het lijkt. Uiteraard was dit enkel als voorbereiding op de techniek die zou volgen. Ilse koos ervoor om ko uchi gari aan te leren bij onze leden. Na de basis volgden ook enkele combinaties, bvb met haria goshi. Snel had iedereen het onder de knie, en werd het tijd voor grondwerk. Een tegenstander die in verdediging zit, hoe draai je de die om? Dit was de hamvraag die onze jeugd kreeg voorgeschoteld. Ilse toonde een heel mooie manier van omdraaien en nadien vasthouden in tate shiho gatame.

Na een kort foto moment kwamen onze volwassenen aan de beurt. Ook hier begon Ilse met de oog-hand en oog-voet coördinatie. Op aanvraag toonde ze hoe je omgaat met een tegenstander die je probeert buiten de wedstrijdzone te duwen. Een probleem dat onze atleten zijn tegen gekomen tijdens het Vlaams kampioenschap. Nadien begon de voorziene les. Rode draad was aanval bij een tegenstander die in verdediging zit. Ilse toonde diverse manieren, eindigend in houdgreep, armklem of verwurging. Stof genoeg om ons enkele weken bezig te houden. Anderhalf uur met Ilse, het vliegt voorbij. Om Ilse te bedanken krijg ze een mooie fruitmand aangeboden van de club.

Aan de reacties te horen was iedereen erg tevreden over de les. Zeker een herhaling waard. Diverse leden steunden haar door een kalender van haar te kopen. Uit deze leden werden er twee geloot (één per trainingsgroep). Deze leden konden een T-shirt van de Ilse Heylen Fanatics in ontvangst nemen. Wout Denorme en Yorick Van Eester waren de gelukkigen.