Franklin bracht op vrijdag 24 februari een bezoek aan onze club. Tussen 19u00 en 21u30 gaf hij les aan al onze leden en dit in twee groepen. De carrière van Franklin is er een om respect af te dwingen. Hij werd achtmaal kampioen van Cuba, een groot judoland. Hij stond jaren in de nationale ploeg van Cuba en won diverse internationale tornooien.
Bij de jongsten werkte Franklink rond grondwerk. Hij toonde hoe je jezelf kunt bevrijden uit Gesa Gatame en zelf overgaan naar houdgreep. Eveneens toonde hij hoe je verdedigende houding op de rug, de tegenstander kunt omdraaien en houdgreep aanzetten. Naast techniek maakte Franklin ook tijd om deze in te oefenen in Randori vorm. Een uurtje is snel voorbij en al gauw was het tijd voor de volwassenen om op de mat te komen. Na de opwarming begon Franklin met rechtstaande werk. Hij toonde Ko Soto Gake en enkele vormen die bruikbaar zijn op tornooien.
Als de tegenstander de aanval wist te ontwijken met zowel de rechter- als met de linkervoet, toonde Franklin hoe je kon verder bouwen op de techniek om alsnog te kunnen werpen. Na het inoefenen was het tijd voor de oefenkampen (de Randori). Met genoeg leden op de mat kon iedereen kampen naar hartenlust. De eerste kampen gingen door in grondgevecht. Erna kwamen de rechtstaande kampen aan bod.
Anderhalf uur laten zagen wij veel bezwete maar voldane gezichten op de mat. Uiteraard lieten wij Franklin niet met lege handen vertrekken. Wij hadden gezorgd voor een mooie fruitmand voor de gasttrainer.
Na de trainingen werd iedereen uitgenodigd om in de cafetaria nog even na te praten bij een hapje en een drankje. Franklin vond het leuk om training te geven bij ons in Lochristi en beloofde om volgend jaar terug te komen voor een gasttraining. Meteen zullen wij dan wel al in de nieuwe judozaal zitten ook meer plaats hebben om te trainen.