De eerste examens van dit seizoen gingen door op woensdag 25 januari 2017. Zoals gebruikelijk was er op deze dag geen training. Enkel leden die examens deden, hun partner en de examinatoren werden in de zaal toegelaten. Op deze manier kunnen de kandidaten in alle rust hun examen afleggen en worden niet gestoord door anderen.
Zestien van onze judoka namen deel aan het examen. In tegenstelling tot andere jaren slaagden allen in hun opzet. Waarschijnlijk heeft het inbadgen er wel iets mee te maken. De leden komen geregelder de lessen volgen en zijn dus meer voorbereid.
Ewout, Svea en Erik namen de examens af. Hier en daar werden heel hoge scores behaald door onze leden.
Op vrijdag 27 januari mochten de geslaagden dan hun attest en nieuwe gordel in ontvangst nemen voor de training. Dit gebeurde plechtig volgens de traditie in de club. Ten slotte hebben deze judoka’s heel wat vrije tijd opgeofferd om zich degelijk voor te bereiden. Een beetje respect hiervoor van onze kant is wel het minste wat we kunnen doen.
Wegens ziekte konden jammer genoeg niet alle geslaagden aanwezig zijn op de uitreiking. Deze judoka’s zullen hun gordel en attest ontvangen in de loop van volgende week.

Wie deze maal niet in aanmerking kwam voor het examen kan deelnemen aan het komende examen dat ergens in mei zal vallen. Wie vragen heeft over de leerstof kan ten aller tijde uitleg vragen aan de trainers of onze zwarte gordels. Zij zullen u met alle plezier helpen.

Slaagden voor 6de kyu: wit-gele gordel
– Callebaut Manou
– Callebout Jules
– Van Damme Elise
– De Peuter Lore
– Bijn Milan
– Schepens Lucas
– Van Vaerenberg Senne

Slaagden voor 4de kyu: oranje gordel
– Coulembier Hannes
– Van Kerckhove Kobe
– Handekyn Céanne
– Aerts Thomas

Slaagden voor 3de kyu: groene gordel
– Van Coillie Jonas
– Chantzos Achilleas
– Drieghe Senne

Slaagden voor 2de kyu: blauwe gordel
– Serie Pauline
– Baete Thomas

Proficiat aan de geslaagden