Dit jaar bestaat de club 25 jaar. In januari 1997 gingen de eerste judolessen van start te Lochristi. 

De start van de club verliep redelijk moeizaam. Erik stond er helemaal alleen voor en gaf les in twee groepen. Al na enkele jaren begon het aantal leden te stijgen. In deze periode werd er gekozen om op andere dagen les te geven zodat er drie groepen aan bod konden komen.

Vanaf de jaren 2000 behaalden wij redelijk wat medailles en konden leden afvaardigen naar Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Ook behaalden enkele van onze leden de jeugdtrofee van Oost-Vlaanderen. Vooral Svea zorgde voor een grote medailleoogst.

Een tiental jaren later begonen wij ook goede contacten te onderhouden met clubs uit het buitenland. Gevolg daarvan is dat er elk jaar een delegatie naar Portugal en Mallorca reist om deel te nemen aan stages en tornooien. Voor covid behaalden we 7 podiumplaatsen op het Renshinkan tornooi te Mallorca. Uiteraard komen er vanuit deze clubs ook delegaties tot bij ons.

Ondertussen groeiden we verder en behaalde Svea ook het trainersdiploma. Sinds enkele jaren leidt svea de trainingen van de jeugd. Rond deze periode kregen wij ook een mooie judozaal van de gemeente, waarvoor onze oprechte dank. Diverse ander leden behaalden ondertussen initiator of Aspirant initiator. 

Ook op didactisch gebied laat de club van zich horen. Via de Educatieve judomatten, een idee uit het zuiden, kunnen we jongeren sneller de werptechnieken aanleren. De informatica zorgde ervoor dat de trainingen ook efficiënter verlopen. We ontwikkelden een randori timer die onze trainers helpt met het bijhouden van de trainingstijden. Een trainer kan dus zijn volle aandacht bij de judoka’s houden zonder de tijd in de gaten te moeten houden.

Verder werken we ook samen met de Vlaamse Trainersschool voor het organiseren en geven van opleidingen. Regelmatig komt er een gasttrainer over de vloer en de samenwerking met andere clubs begint vorm te krijgen onder de gezamenlijke competitietrainingen.

De club heeft ondertussen een tiental zwarte banden op de mat staan.

Covid-19 zorgde echter voor een domper door een behoorlijke terugval bij de leden. Wegens de lockdown moesten we vorig jaar een heel lange tijd sluiten, wat een vermindering van de leden tot gevolg had.

Begin dit seizoen zijn we terug aan een opmars bezig maar het gaat langzaam.

Om het 25-jarig bestaan te vieren organiseren we deze zomer een stage waaraan een delegatie vanuit Mallorca zal deelnemen.